Programról

Mi az Átváltozás Pszoriázis Tanácsadó Program?

A lakosság 1,5-2%-át érinti ez a kónikus, jelenleg még gyógyíthatatlan betegség. Az érintettek számára a kellemetlen bőrtünetek mellett az állapotuk pszichés terhet is jelent, mellyel nehéz, sokszor lehetetlen egyedül megbirkózni.
Az ellátórendszer és az orvosok leterheltsége miatt sok esetben az érintettek nem kapják meg a számukra szükséges támogatást, figyelmet, mely azt eredményezheti, hogy nem használják megfelelően a rendelt helyi kezelésre szolgáló készítményeket, vagy esetenként ki sem váltják azt.

Ezekből a tapasztalatokból kiindulva 2012-ben indult el a pikkelysömörös egyének igényeire fókuszáló, szakszerű támogatást és tanácsokat biztosító Átváltozás program a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán, Budapesten.

Kiknek ajánljuk?
A programban minden 18 évet betöltött pszoriázissal diagnosztizált, a Klinikán kezelt egyén részt vehet, ha szüksége van személyre szabott információkra, szakszerű irányításra a kezelését illetően.
A résztvevőket Pszoriázis Tanácsadó segíti, hogy megfelelően alkalmazzák a számukra előírt kezelést, tippeket és tanácsokat ad számukra a mindennapi életük kényelmesebbé tételéhez.
A programhoz való csatlakozást mindazoknak ajánljuk, akik aktívan szeretnének tenni állapotuk javításáért.