Program menete

A 2012-ben indított Átváltozás Pszoriázis Tanácsadó Programban közel 300 érintett vesz részt. Az ingyenes tanácsadó program célja, hogy minden érdeklődő számára a legfontosabb és legértékesebb információt nyújtsa, amivel aktív szerepet tudnak vállalni a saját állapotuk karbantartásában és javításában.
A programhoz csatlakozókat Pszoriázis Tanácsadó segíti. Az ő felelőssége, hogy megkapják a megfelelő tájékoztatást a betegségükről, az elérhető kezelési módokról, azok helyes alkalmazásáról, és olyan tanácsokkal, tippekkel gazdagodjanak, amelyek kényelmesebbé teszik a mindennapjaikat és megkönnyítik a betegséggel való együttélésüket.

A program 3 konzultációból áll a Pszoriázis Tanácsadóval:

- Az első konzultáción a Tanácsadó részletesen bemutatja a programot, közösen kitöltik a szükséges dokumentumokat és kérdőíveket, amelyekből pontos képet kapnak az érintett aktuális állapotáról, kezeléséről és együtt felderítik azokat a területeket, ahol a legnagyobb szükség van az elméleti, vagy gyakorlati tanácsokra.

- A második konzultáció az első alkalommal megbeszélt dolgok gyakorlatban való alkalmazásáról szól. Itt kerülnek pontosításra a már elhangzott tanácsok, és azok otthoni körülmények közötti pontos végrehajtása.

- A harmadik konzultáció a közösen elért eredmények kiértékelésére és a megfelelő tapasztalatok levonására szolgál. Fontos a hosszú távú önállóan is elérhető célok és azok megvalósításához szükséges teendők összegzése.

Ha a későbbiekben bizonytalan, vagy újabb kérdései, nehézségei merülnek fel, további találkozókat is kezdeményezhet a tanácsadóval. A program lényege, hogy a 3 találkozó végére szakszerű ismeretekkel rendelkezzen, hogy a mindennapokban egyedül is meg tudjon küzdeni a tünetek okozta kellemetlenségekkel, mert csak így tartható kordában hosszú távon a pikkelysömör.